Kattopesut

Peltikaton pesu:

Tiilikaton maalaus ja pesupalvelut Hämeenlinnan ja Tampereen alueella. Teemme myös peltikaton pesut ja maalaukset.Tiilikaton maalaus ja pesupalvelut Hämeenlinnan ja Tampereen alueella. Teemme myös peltikaton pesut ja maalaukset.

Tiilikaton maalaus ja pesupalvelut Hämeenlinnan ja Tampereen alueella. Teemme myös peltikaton pesut ja maalaukset.Tiilikaton maalaus ja pesupalvelut Hämeenlinnan ja Tampereen alueella. Teemme myös peltikaton pesut ja maalaukset.

Mikä katemateriaali? Vanhimpia sekä suosituimpia katemateriaaleja Suomessa on pelti -ja tiilikatto. Peltikaton pesu kuuluu yleisimpiin huoltotoimenpiteisiin  jolla pidennetään katon elinkaarta. Esimerkiksi parhaan mahdollisen katon, eli konesaumakaton tekninen takuu on 40-50v, mutta hyvin huollettuna kyseisen kattotyypin käyttöikä on huomattavasti korkeampi.

Peltikaton maalaus tai pesu?Uuden peltikaton maalaus suoritetaan, riippuen käytettävästä tuotteesta, 2-3v kuluttua asennuksesta kunnes sinkittypelti on hapettunut tarpeeksi. Peltikaton huoltomaalaus tehdään usein 10-15v välein riippuen kattoon kohdistuneista ulkoisista rasitteista. Peltikaton pesu kuitenkin suositellaan tehtäväksi 2-3 vuoden välein, riippuen juurikin kasvuston kertymisestä. Kasvuston kertyminen kuluttaa maalipintaa jolloin pelti pääsee myös alttiiksi kasvustolle joka pitkässä juoksussa ruostuttaa peltiä jonka seurauksena peltikattoon voi syntyä reikä. Huoltamattoman peltikaton käyttöikä laskee kymmenillä vuosilla verrattuna säännöllisesti huollettuun peltikattoon.

Miten teemme työn? Kun saamme yhteydenoton puhelimen,sähköpostin tai yhteydenotto-lomakkeen kautta, olemme yhteydessä heti 24h sisään teidän yhteydenotosta. Sovimme arviointikäynti ajankohdan mahdollisimman nopealla aikataululla, keskimäärin 1-2pvän päähän. Paikan päällä käymme katolla, yläpohjassa ja teemme ulkoisen katselmuksen, tämän jälkeen usein pystymme jättämään jo suullisen hinta-arvion sekä suositeltavat toimenpiteet katon huoltotöille. Työtilauksen yhteydessä teemme urakkasopimuksen jossa selviää kaikki työt ja työvaiheet kuuluvat sopimukseen. Itse peltikaton pesu tehdään korkeapainepesurin ja kuumanveden yhdistelmää jolla lähtee sitkeämpikin lika ja rasva ilman myrkyllisiä pesuaineita. Peltikaton pesun jälkeen työntilaajan kanssa tarkistamme työnjäljen jonka jälkeen työ hyväksytään tai korjaamme moitteet.

Tiilikaton pesu:

 Tiilikaton maalaus ja pesupalvelut Hämeenlinnan ja Tampereen alueella. Teemme myös peltikaton pesut ja maalaukset.Tiilikaton maalaus ja pesupalvelut Hämeenlinnan ja Tampereen alueella. Teemme myös peltikaton pesut ja maalaukset.

Mikä tiilikatto? Tiilikattojakin löytyy pääasiassa kahta erilaista vaihtoehtoa, Betoni -ja savitiilikattoja. Molemmat kattovaihtoehdot ovat hyviä pitkäaikaisia tuotteita, kuitenkin edellyttäen säännöllistä huoltoa. Keskimääräiset käyttöiät ovat 30-50v kuitenkin ottaen huomioon huoltotyöt, jolloin isojakin eroja käyttöiässä on.

Sammaleen poisto?  Vaikka tiiliikattoa markkinoidaan huoltohelppouden siivellä vaati tiilikatotkin huoltoa pysyäkseen toimivana katteena. Kun perushuoltoa laiminlyödään syntyy tiilikatolle kasvustoa tiilen pinnalle jääneistä itiöistä, usein syntyy sammalta ja jäkälää. Tiilikaton sammaleen poistoon on markkinoilla moniakin vaihtoehtoja, yleensä toiset toimii paremmin kuin toiset, ja usein kulkee käsikädessä hinnan kanssa. Rautakaupat myyvät sammaleentuhoamis-ainetta joka tappaa kasvuston, mutta jättää katon likaiseksi ja töhrysen näköiseksi. Tiilikaton pesu kotikäyttöön tarkoitetulla painepesurilla onnistuu, mutta on työlästä, aikaavievää sekä pesutulos ei välttämättä ole halutunlainen. Meidän tarjoama tiilikaton pesu ja sammaleen poisto on vaivaton tapa saada tiilikatot kuntoon niin ulkonäöllisesti kuten katteen toimivuuden kannalta.

Sammaleen poisto käytännössä? Ympäristön suojaustarve kartoitetaan aina asiakkaan kanssa ja suojaamme tarvittaessa koko talon.  Tiilikaton sammaleen poisto tehdään korkeapainepesurilla 200-400bar käyttäen 150c vettä joka itsessään tappaa kasvuston. Tiikaton pesu aloitetaan aina harjalta alaspäin jolloin pesutyö jatkuu järjestelmällisesti alas asti. Tiilikaton sammaleenpoisto vaatii aina jonkinlaisen jatkokäsittelyn katolle, tarjoamme kahta erilaista vaihtoehtoa jotka ovat väritön tiilikaton pinnoitus sekä värillinen tiilikaton pinnoitus. Jos tiilikaton pesu tehdään ilman jatkokäsittelyä tiilen pintaan syntyy karhea, hyvä alusta uudelle kasvustolle.  Tiilikaton pinnoitus tekee tiilen pintaan vettä hylkivän silti hengittävän kalvon, jolloin itiöt ja muut kasvuston aiheuttajat tulevat sadevesien mukana alas katolta eikä uutta kasvustoa pääse kasvamaan.

Mistä luotettava tekijä? Meiltä tietenkin! Yrityksemme tarjoamiin palveluihin kuuluu tiilikaton ja  peltikaton pesu sekä maalaus pääasiassa Hämeenlinnan ja Tampereen alueella, kuitenkin unohtamatta muitakaan seutuja. Pystymme toteuttamaan työt aikataulussa ammattikalustolla sekä turvallisesti. Tilaa ilmainen peltikaton tai tiilikaton kuntotarkastus ja kartoitetaan teidän kodin katon huoltotarpeet.