Peltikaton maalaus

Miksi peltikatto maalataan?

Vaikka moni mieltää peltikaton maalauksen vain ulkonäköä nostavaksi työksi, katon maalaukselle on myös muita syitä.  Suomessa vaihtelevat olosuhteet vaativat katolta ja kattopinnoitteelta paljon. Peltikaton lämmönvaihtelu vuoden aikana on useitä kymmeniä asteita, pelkästään kesäaikaan peltikaton lämpötilavaihtelu on 0-70-asteeseen, joka tarkoittaa peltikaton maalaukselta elastisuutta. Myös katolle jäävä lumi ja jää kuluttuvat katon maalipintaa ja ajan saatossa paljastaa syövyttää sinkkipinnan pois jonka jälkeen peltikatto alkaa ruostua. Jos katon ruostuminen on jo pitkällä katto vaati perusteellisen peltkaton maalaustyön. Kun taas jos ruostuminen pääsee liian pitkälle ja synnyttää reikiä on edessä vuotoja jotka tarkoittavat äkkiä koko katon uusimista.  Peltikaton maalauksella saadaan jatkettua katon elinkaarta ja edellä mainitut ongelmat kuriin.

Oikeaan aikaan ajoitettu peltikaton maalaus ja huoltotoimenpiteet tarkoittaa sitä että talon elinkaaren aikana katon vaihtoa ei tarvitse tehdä ja remonttikustannukset pysyvät kurissa.

Peltikaton maalauksen hyödyt:

-Uuden maalikalvon peltikaton suojaksi.

-Uuden värin ja siistin toimivan kattopinnan.

-Pitkän huoltovälin.

-Vältätte kalliin kattoremontin.

-Talon arvon nousee.

Kuinka Peltikaton maalaus tehdään?

Riippumatta peltikaton tyypistä ensimmäisenä tarkastamme yläpohjan kautta aluskatteen tilanteen. Tällöin havaitsemme mahdollisesti vuodot, jos vuotoja tai ongelmakohtia löytyy teemme korjaustyöt ennen katon pesutyön aloitusta.

Näiden tarkastusten ja mahdollisten korjaustöiden jälkeen työ jatkuu pesuvaiheella. Yritykseltämme löytyy korkeapainepesuri joka tuottaa 400bar tehon sekä lämmittää veden aina 150c asti. Riippuen katolla olevasta ruosteen määrästä myös muista puhdistumenetelmiä on käytössä.

Pesun jälkeen tarkistamme ruostepaikat, jotka hiomme koneellisesti peltipuhtaiksi. Ruostepaikat pohjamaalataan ruosteenestomaalilla tai vaihtoehtoisesti myös koko katon maalaus ruosteenestomaalilla on mahdollinen.

Kun nämä vaiheet ovat takana, niin pääsee itse peltikaton maalaus alkamaan. Riippuen peltikattotyypistä työ voidaan suorittaa ruiskulla tai perinteisellä pensselityönä. Ensimäinen kerros maalia on usein ohennettua pintamaalia,  jonka annetaan kuivua 12h ennen seuraavaa maalauskertaa. Varsinainen pintamaalaus suoritetaan ohentamattomalla peltikattomaalilla. Työt tehdään aina takuutyönä jolloin takuu on 2v, ja useilla tuotteilla takuu 10v.

Näiden työvaiheiden jälkeen tarkistamme asiakkaan kanssa lopputuloksen ja kun molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä on kattomaalaus valmis ja loppusiivous voi alkaa.

Peltikattojen maalaus hinta on alkaen 1500 €, riippuen katon koosta, kunnosta ja jyrkkyydestä.

Lopullisen tarjouksen teemme vasta nähtyämme kohteen. Voit tilata ilmaisen hinta-arviokäynnin Hämeen ja Pirkanmaan alueella joko soittamalla 050 3551 831 tai laittamalla sähköpostia jani@kattomaalari.fi

Tästä näet referenssikohteita peltikattomaalauksista.