Tiilikaton maalaus ja pesutyöt

Miksi valita tiilikaton maalaus tai pinnoitus?

Tiilikatto on yksi kestävimistä kattomateriaaleista huollettuna joita Suomessa käytetään, tarkoittaen sitä että Suomen ankarat olosuhteet eivät pääse rapauttamaan tiilen rakennetta joka suoraan vaikuttaa katon ja tiilen toimivuuteen. Tiilikaton maalaus on paras tapa edistää katon elinkaarta ja toimivuutta, ilman kunnon pinnan suojausta tiili imee runsaankin määrän vettä sisäänsä joka aiheuttaa jo katon rakenteille ylimääräisen massan kestävyyttä. Kun puhutaan tiilen rapautumisesta on hyvä vertaus maanteiden routakuopat. Sama asia tapahtuu kattotiilelle, vesi pääsee huokoiseen tiiileen jääty ja sulaa. Varsinkin kun ulkolämpötila käy nollan molemmin puolin se edistää hurjasti tiilen rapautumista. Sammaleen ja jäkälän muodostuminen kertoo jo katon pinnoitus tarpeesta, sammal ja jäkälä kerää itseensä vettä joka vaikuttaa myös rapautumiseen.

Tiilikaton sammaleenesto ja maalaustyöt Hämeenlinnan ja tampereen seudulla.

Tiilikaton maalaus tai sammaleenesto käsittelyllä  saadaan vettä ja likaa hylkivä pinta aikaiseksi, jolla jo alkanut tiilikaton rapautuminen saadaan pysäytettyä sekä katon elinikää jatkettua. Tiilikaton maalaminen tekee katosta uuden veroisen niin ulkonäöllisesti sekä katon toimivuuden kannalta, kuitenkin huomattavasti edullisemmin kuin kattoremontti tulisi maksamaan.

Tiilikaton maalauksen tai pinnoituksen hyödyt:

-100% vedeneristyskyky.

-Suoja rapautumista vastaan.

-Suoja ilmansaasteita vastaan.

-Suoja sammaloitumista vastaan.

-Suoja uv-sätelyä vastaan.

Miten tiilikaton maalaus onnistuu?

Ammattilaisen tekemään tiilikaton maalauksenn kuuluu sammaleenpoiston lisäksi, rännien sisä -ja ulkopuolinen pesu, mahdollisten kattoturvatuotteiden asennus. Ennen tiilikaton pesua tarkistamme aluskatteen kunnon ja kartoitamme katon huoltotarpeet. Tästä on hyvä lähteä asiakkaan kanssa suunnittelmaan katolle tehtäviä huoltotöitä.

Tiilikaton pesu:Tiilikaton pesun onnistumiseen tarvitaan hyvät ammattipesurit joilla pystytään säätämään paine juuri oikeaksi kohteen mukaan. Liian suuri pesupaine saattaa hajoittaa vanhemman tiilen pintaa jota ei haluta tietenkään tapahtuvan. Sopivalla työpaineella, kuumalla vedellä ja vesimäärällä saadaan tiilen pinnasta irti kasvusto ja muu lika joka katolle ei kuulu.

Tiilikaton maalaus tai pinnoitus:

Tiilikaton pesun jälkeen annetaan katon kuivua vuoden aikaan nähden sopiva aika, kuitenkin aina vähintään päivä. Pelkkä tiilikaton pesu ei ole suositeltavaa ilman jonkinlaista pinnoitusta tai sammaleenestoaine-käsittelyä. Tiilen pinnasta tulee huokoinen ja karhea jolloin se on otollinen kasvualusta sammaleella ja jäkälälle.  Tiilikaton pinnoitus tai maalaus voidaan tehdä kahdella tapaa joko värittömällä pinnoitusaineella tai värillisellä tiilikattomaalilla. Usein uudemmissa kohteissa riittää väritön sammaleenesto-käsittely kun tiilen alkuperäinen sävy ei ole haalistunut. Vanhemmat tiilikatot tehdään järjestäen maalamalla jolla saadaan katosta uuden veroinen.  Molemmissa tapauksissa katosta tulee vettä hylkivä eikä uudet kasvuston aiheuttajat jää katolle.

Tiilikaton maalaus tapahtuu korkeapaineruiskulla ja tarkemmat paikat mihin ruiskulla ei pääse tehdään pensselityönä. Kun ruiskutyötä tehdään, on suojaustyö otettava huomioon maalisumujen vuoksi. Käytämme Renotec-tuoteperheen tuotteita jotka ovat vesiohenteisia ja myrkyttömiä joten myös turvallisia käyttää. Tiilikaton maalaus tehdään kahdesti ja työvaiheiden välissä katon annetaan kuivua vuorokausi. Jos tiilikatto käsitellään sammaleenestoaineella ruiskutuskertoja tulee vain yksi.

Katon maalaus tai pinnoitustöiden jälkeen tarkistamme asiakkaan kanssa valmistuneen työn jonka jälkeen työ hyväksytään tai vaihtoehtoisesti korjaamme puutteet.

Tiilikaton maalaus, pesu ja sammaleenpoisto Hämeenlinnan ja Tampereen alueella.

Tiilikatton pesu- ja maalaushinnat alkaen 1500€. Hinta riippuu tietenkin tiilikaton koosta, kunnosta, jyrkkyydestä sekä tilattavasta kokonaispaketista.

Tilaa siis ilmainen arviointikäynti Hämeen ja Pirkanmaan alueella joko soittamalla 050 3551 831 tai laittamalla sähköpostia jani@kattomaalari.fi.

Siirry tästä katsomaan tekemiäni tiilikattokohteita.