ULKOMAALAUKSET

Rakennuksen julkisivu uuteen uskoon ulkomaalauksella!

Rakennusten ulkopinta joutuu Suomen ilmastossa kovalle koetukselle. Ulkomaalauksissa laadukkaiden tuotteiden ja fiksujen työtapojen käyttö korostuu erityisesti. Ulkopintoihin voidaan valita käytettäväksi vesiohenteinen- tai öljymaali.

ULKOMAALAUSTEN ETENEMINEN

Kuten muutkin maalaustyöt, myös ulkomaalaus aloitetaan pohjatöillä. Pinnasta pestään irtonainen lika, rasva ja home pois ennen käsittelyn aloittamista. Huolellisesti suoritetulla pesulla pintaan saadaan hyvä tartuntapinta. Lisäksi raapataan irtoava maali pois. Maalaminen pyritään aloittamaan mahdollisimman pian pohjatöiden jälkeen. Pohjamaali antaa suojaa hometta vastaan ja takaa paremman tartunnan pintamaalille.

Milloin maalataan?

Kuten kattomaalaukset, myös ulkomaalaukset ovat Suomen kesän armoilla. Paras sää ulkomaalaukseen on lämmin hieman pilvinen päivä, lämpötilan olisi hyvä olla vähintään +10°c. Liian kylmässä maali ei tartu pintaan, toisaalta liian kuumassa se saattaa kuplia ja kuivua pintaan rumaksi. Riippuen valitusta maalista, pinta kuivuu sateenkestäväksi parista tunnista useampaan tuntiin.

PALJONKO TÄMÄ KUSTANTAA?

Ulkomaalauksen hinta riippuu paljon siitä, maalataanko pelkät seinät vai otetaanko käsittelyyn myös ikkunanpuitteet ja räystäät. Neliöhinta ulkomaalauksille on alkaen 20€/m². Tarjous tehdään arviointikäynnin jälkeen, varaa aikasi puhelimitse 050 3551 831 tai sähköpostilla jani@kattomaalari.fi. Voit myös jättää yhteydenottopyynnön tätä kautta.